دانشمندان شواهد بیشتری را کشف کردند که نشان می دهد مبارزه با مشکلات تنفسی خفیف ممکن است شما را از ابتلا به ویروس کرونا حفظ کند.به گفته دانشمندان ، سرماخوردگی می تواند مردم را از ابتلا به نوع شدید کرونا محافظت کند.
یک مطالعه نشان می دهد ، واکنش سیستم ایمنی بدن به ویروس های مختلف کرونا می تواند بسیار شبیه به واکنش آن به این ویروس جدید کرونا باشد.در نتیجه ، ایمنی باقی مانده از ویروس هایی که باعث سرماخوردگی میشوند ممکن است در صورت ابتلا به کرونا به بدن برای مبارزه با آن کمک کند ، به این معنی که افراد کمتر به بیماری جدی دچار میشوند.
تحقیقات آلمان نیز به جای تمرکز بر آنتی بادی هایی که در خط مقدم مطالعات زیادی قرار گرفته اند ، بر نوعی مصونیت که کمتر مورد بحث قرار گرفته است تمرکز یافته اند.به نظر می رسد ایمنی سلول T در بین بیماران آلوده شایع تر باشد و دانشمندان می گویند ممکن است حتی طولانی تر هم باقی بماند.
آزمایش کرونا در منزل
این مطالعه ادعا می کند که از هر 10 بیمار که هرگز به این بیماری مبتلا نشده اند 8 بیمار به دلیل سرماخوردگی در گذشته ، از میزانی مصونیت برخوردار هستند.و حتی بیماران مبتلا به کرونا با علائم بسیار خفیف ، پاسخ ایمنی قوی سلول T را نشان دادند ، در حالی که به نظر نمی رسد پاسخ آنتی بادی قوی داشته باشند.
هنوز مشخص نیست که آیا افراد می توانند دو بار به ویروس کرونا مبتلا شوند یا خیر و این نوع مصونیت ممکن است مانع از این امر نشود ، اما در صورت بروز میتواند علائم کمتری ایجاد کند.محققان در بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان نمونه خون 365 فرد را مورد مطالعه قرار دادند که 180 نفر از آنها به ویروس کرونا مبتلا بوده و 185 نفر از آنها این ویروس را نداشتند.
زمانی که محققان خون افراد را در معرض ویروس کرونا جدید قرار دادند ، افرادی که به این بیماری مبتلا بودند ، قوی ترین پاسخ ایمنی را تولید کردند.اما با کمال تعجب ، در 81 درصد از افراد (150 نفر) که هرگز کرونا را تجربه نکرده بودند نیز واکنش ایمنی وجود داشت.
دانشمندان گفتند ، این امر به این دلیل بوده است که آنها پیش از این توسط یک یا تعداد بیشتری ویروس کرونا سرماخوردگی که انسان را آلوده میکنند - به نام های OC43 ، 229E ، NL63 و HKU1 آلوده شده اند و در نتیجه سیستم ایمنی بدن آنها واکنش متقابل نشان داده است.
محققان نوشتند : "شباهت ویروس جدید کرونا به ویروس های کرونا سرماخوردگی انسان ، مبنایی کاربردی برای مصونیت در برابر این عفونت ایجاد کرده است."واکنشی که محققان آن را بررسی کردند ناشی از سلولهای T میباشد که نوعی از گلبولهای سفید هستند که باعث ایجاد ایمنی طولانی مدت در برابر عفونت جدی میشوند.اما آنها نسبت به آنتی بادی ها کندتر عمل می کنند و ممکن است ویروس را متوقف نکنند.
یکی از دانشمندان که در این تحقیق مشارکت نداشت ، پروفسور فرانسوا بالوکس ، متخصص بیماری های عفونی که در کالج دانشگاهی لندن کار می کند ، در توییتر در مورد نحوه کار سلول T توضیح داد.وی گفت : "پاسخ سلول T یک پاسخ ایمنی دیر است و به طور کلی میزبان را در برابر عفونت مقاوم نمی کند."
اگرچه ، ایمنی سلول T برای کنترل عفونت و کاهش علائم ضروری است. به نظر می رسد که ویروس جدید کرونا پاسخ قوی سلول T را حتی در بیماران بدون علامت یا با علائم خفیف ایجاد می کند.
یافته های مطالعه توبینگن این امید را ایجاد کرد که افراد ممکن است نسبت به کووید 19 مصونیت طبیعی داشته باشند ، موضوعی که مطالعات آنتی بادی نسبت به آن امیدوار نبودند.آنتی بادی ها بسیار سریعتر از سلول های T توسط بدن تولید میشوند ، برخی در همان روزهای عفونت ، و پیش از ذخیره شدن در سیستم ایمنی بدن در صورت عود عفونت با آن مبارزه می کنند.
وجود آنتی بادی های قوی ممکن است به این معنا باشد که افراد بار دوم توسط ویروس بیمار نمیشوند زیرا سیستم ایمنی بدن خیلی سریع برای از بین بردن آن اقدام می کند.بسیاری از بیماران مبتلا به کووید 19 خصوصاً آنهایی که تنها علائم خفیفی داشتند یا اصلاً هیچ علائمی نداشتند به نظر نمیرسد آنتی بادی قابل توجهی تولید کنند و این امر باعث نگرانی دانشمندان شده است.محققان توبینگن در مطالعه خود نوشتند : "در حال حاضر ، تعیین مصونیت نسبت به ویروس جدید کرونا به تشخیص پاسخهای آنتی بادی بستگی دارد."
"با این حال ، با وجود حساسیت بالا چندین روش ، هنوز هم درصد قابل توجهی از بیماران با پاسخ آنتی بادی منفی یا مرزی وجود دارند و بنابراین وضعیت ایمنی نامشخصی پس از عفونت با ویروس جدید کرونا وجود دارد."
آنها گفتند ، پاسخ ایمنی سلول T حتی در بیمارانی که تست آنتی بادی منفی داشتند وجود داشت ، یعنی آنها تا حدی مصونیت دارند.این تیم گفت ، ایمنی سلول T نسبت به کووید 19 به مطالعه علمی بیشتری نیاز دارد و آنها در حال آماده شدن برای شروع آزمایشات انسانی واکسن ها هستند و امیدوارند بتوانند آنها را توسعه دهند.
منبع: mendel-lab